Make your own free website on Tripod.com Anima Sound System
Talán a mai Magyarország, nyugaton leghíresebb és közkedveltebb alternatív zenekara. Drum'n'Bass es Bartók...


BT
Talán a legigényesebb ambient-trance, klasszikus zenei elemekkel (és néhol igazi vonósokkal zongorával).

Covenant
Ilyen néven már ismert volt egy együttes, de azok pár éve meg kellett változtassák nevüket jogi okokból kifolyólag. Ez a trió viszont "kicsit" más zenét játszik. Milyen ha a minimalista elektro-indusztriált rave-vel keverik? Svéd Kraftwerk reinkarnáció!

Deine Lakaien
Némethoni, orosz származású -volt papnövendék- énekessel és egy zseni zeneszerző/előadóművésszel dark-elektro zenekar. Ennek ellenére legjobban tetsző felvételük az Akusztikus koncertalbum, melyen minden dal akusztikus hangszereken szólal meg, nem kis virtuozitással.

Front 242
Az EBM (Electronic Body Music) megteremtői. Nagyon kemény elektro-indusztriál zene. Egyes albumai olyan filmek hangulatát idézik, mint a Hetedik, 8mm vagy a Millenium tv-sorozat

Jean-Michel Jarre
Legelső, kedvenc szintetizátor zenészem.

Lacrimosa
A no. 1 nálam. Svájci gotikus, korábban dark, mára már sötét de nem melankólikus szimfonikus rock.

Mike Oldfield
Sokoldalú zenei zseni, aki a Tubular Bells albumairól híresült el, valamint a Moonlight Shadow-féle popslágeréről. Eddigi legjobb albuma talán a Songs from Distant Earth. Nem sznobosan elvont, de nem is kommersz elszállós háttérzene. Kötelező.

Mylene Farmer
Nem így határozza meg önmagát, de én dark-popba sorolnám stílusát. Popénekesnőnek elborultabb videoklipjét még nem láttam.

Nightwish
Első hallgatásra teátrális, de később, nem hallgatva igencsak hiányérzetet keltő finn zenekar. Dallamos metál zene, operaénekesnővel.

NIN
Az amerikai indusztriál zene fenegyereke: Trent Reznor, a Nine Inch Nails központja. Sokoldalú ember, aki már számos híres amerikai film zenéjének felelőse is.

Rammstein
Az első eletro-indusztriál slágergyár. Szegények alig tudják lemosni magukról a nácizmussal való rágalmazást. Azonkívül, hogy keményen pereg a német szöveg a zenében semmi köze az olyan jellegű szélsőségekhez, bár egyáltalán nem nevezhető szövegviláguk bölcsődalnak. Talán csak Ámerikában nem értik a német nyelvet.

VNV Nation
Táncparkettre való indusztriál-trance.