Ez hosszú lesz

Évjáratom 79, pontosabban december 6., ami Mikulás utáni, születést jelent, de ha nem csal az emlékezetem nem raktak az ablakba, se nem kéménybe, egyszerűen megleptem mindenkit s ennyi.
Többre nem emlékszem...
Aztán nagy feketeség, de állítják, hogy bár Kézdivásárhelyen (gy.k. Kovászna megye) születtem, rövid ideig Szentgyörgyön éltem, majd eltelepítettek Lugosra (TM), ahova valósi anyám volt. Na itt sem emlékszem egy ideig semmire, csak arra, hogy első nap az óvodában... de ez elég szar ne kérdezzetek... csak annyit, hogy én neeeem akaaartam ott maraaaadniiiiii!!! Aztán kezdett megtetszeni az egész óvoda, s bár koravénnek számítottam, mégsem adtak az akkori idők divatja szerinte, egy évvel hamarabb suliba. Most így utólag lehet, hogy jobb is volt, mert első nap a suliba, magammal cipeltem néhány matchboxom, ami akkoriban elég különleges dolognak számított... tudjátok: 86-ban.

Na ugorjunk 94-ig, amikor is befejeztem a 8.-ik osztályt, s -mivel Lugoson megszűnt a magyar középiskola- Temesvárra kellett volna felvételizzek a Bartók Béla Líceumba. De ekkor történt a csoda, ugyanis a felvételi előtt akkora mumszom lett, mind én. Cselhez kellett tehát folyamodni: az őszi felvételi időszakban Kézdire felvételiztem, s onnan átírattak Temesvárra. nyuszicsel...
Info osztályba jártam, amit én nagyon is akartam, bár ennek lényege inkább a suli kemény generációjának a felmutatása volt, mert rendező-algoritmusokon kívül sok érdemes programozási cselt nem nyújtott. De ez sehol sincs így, úgyhogy bocs BB a blamálásért.
Bentlakásban laktunk, s a suliévekből ez volt a legvagányabb, főleg mikor reggelente a tanárok jöttek ébreszeteni minket, s a magyar tanárnő fejét állítólag az ajtóhoz szorítottam, mert az pont akkor jött be koopogás nélkül, amikor én öltöztem. Ilyenekről még mesélni lehet, mindenkinek vannak ilyen történetei.

98-ban sikeresen érettségiztem, de annak a fizika tanárnőnek, aki szóbeliztetett még mindig nehezen bocsátok meg... mrrrr. Aztán Kolozsvárra felvételiztem, a Műszaki Egyetemre (UTCN), ahol egy ismeretlen szakra jutottam. De nem csak én voltam így vele, mások sem tudták mi az a metrológia szak a villamosmérnöki karon belül... De nem is ez a lényeg, hanem hogy következő évben Temesvárra felvételiztewm és bejutottam a Számítástechnika karra. Most itt vagyok remélem - valamerre a közepe táján.


Ha netalán szakmai önéletrajzot akarsz olvasni, akkor le lehet tölteni itt.